Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Do Bratislavy pricestovali mozgy z celého sveta

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Európska konferencia EMAG (Europian Mensa Annual Gathering) potrvá do nedele 4. augusta.

Bratislava 31. júla (TASR) - Do Bratislavy pricestovali "mozgy" s nadpriemerným IQ z celého sveta. Ľudí s inteligenčným kvocientom nad 130 združuje medzinárodná organizácia Mensa. Tá dnes v historickej budove Národnej rady SR na Župnom odštartovala európsku konferencia EMAG (Europian Mensa Annual Gathering).

"Očakáva sa okolo 350 až 400 ľudí. Stále prichádzajú," povedala dnes pre TASR predsedníčka Rady Mensy Slovensko Hana Dojčanová. Konferencia potrvá do nedele. Návštevníkov čakajú prednášky, workshopy, návštevy kultúrnych pamiatok, turistika, ale aj exkurzie do slovenských firiem.

EMAG sa organizuje od roku 2008 vždy v inom meste. Doteraz sa nadpriemerne inteligentní ľudia zišli v Kolíne nad Rýnom, Utrechte, Paríži, Prahe a Štokholme. "Tento rok si Mensa Slovensko pripomína 20. výročie založenia. Usilujeme sa reprezentovať našu krajinu, preto sme sa tento rok rozhodli zorganizovať EMAG na Slovensku," dodáva Dojčanová.

V rámci konferencie EMAG bude Mensa v piatok (2. 8.) od 13.00 h do 17.00 h zadarmo testovať verejnosť. Testovanie prebehne v historickej budove Národnej rady na bratislavskom Župnom námestí.