Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Bratislava vyjadrila podporu Ukrajine i partnerskému Kyjevu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Pripravené je na to vyčleniť aj financie z rozpočtu.

Bratislava 24. februára (TASR) - Hlavné mesto SR Bratislava vyjadrilo podporu Ukrajine. Zároveň avizuje ochotu pomôcť svojmu partnerskému mestu Kyjev i všetkým Ukrajincom. Pripravené je na to vyčleniť aj financie z rozpočtu. Vyhlásenie na podporu Ukrajine prijalo vo štvrtok mestské zastupiteľstvo, podpísali sa podeň vedenie hlavného mesta, mestskí poslanci i bratislavskí starostovia.

"Hlboko odsudzujeme agresiu Ruska voči Ukrajine," vyhlásili všetci predstavitelia mesta i mestských častí Bratislavy. Avizujú, že v najbližšom čase môže pre situáciu na Ukrajine zasadnúť krízový štáb mesta.

Vedenie bratislavskej samosprávy i bratislavskí starostovia spomínajú aj možnosť vybudovať karanténne mestečko pre prípadných utečencov z Ukrajiny, prípadne poskytnúť na to vhodné budovy mesta či mestských častí.

Na bratislavskom mestskom zastupiteľstve zároveň vyčlenili 100.000 eur na humanitárnu pomoc Ukrajine. "Je to prvý krok, ktorým Bratislava podporí Ukrajinu. O ďalších krokoch budeme informovať," uviedla bratislavská samospráva.

Na znak solidarity s Ukrajinou sa zároveň vo štvrtok vo farbách ukrajinskej vlajky rozsvieti Primaciálny palác v Bratislave. V ukrajinských modro-žltých národných farbách bude svietiť od 18.00 h do polnoci. Približne od 17.30 h má byť nasvietené aj UFO na Moste SNP.