Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

KRIMIKRONIKA: V Bratislave skupina mužov napadla štyroch Čechov

ILustračné foto Foto: TASR

Prehľad kriminálnych činov, ktoré sa dnes na Slovensku stali.

Bratislava 22. februára (TASR) - Skupina desiatich mužov dnes dopoludnia na bratislavskom Námestí Franza Liszta v blízkosti železničnej stanice napadla štyroch Čechov. Dvaja museli ísť kvôli zraneniam k lekárovi.

"Občania Českej republiky vo veku 19 až 28 rokov vystúpili na konečnej autobusu číslo 61. Vzápätí na nich fyzicky zaútočila skupina asi desiatich mužov. Incident trval len niekoľko sekúnd a útočníci hneď z miesta utiekli," informovala hovorkyňa bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru Petra Hrášková s tým, že polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva.

Polícia žiada svedkov incidentu, ktorí sa v čase medzi 10.30 h a 11.05 h nachádzali na Námestí Franza Liszta, v blízkosti výstupišťa autobusu číslo 61, aby sa prihlásili na čísle 09610/31 155, na bezplatnom čísle polície 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody




Osobné motorové vozidlo Ford Mondeo
Foto: TASR/Polícia
Polícia pátra po svedkoch dopravnej nehody, ktorá sa stala v pondelok (18. 2.) medzi 21.00 hod až 22.00 h na Bieloruskej ulici v Bratislave.

"Podľa doterajších informácií mal neznámy muž, štíhlej postavy nastúpiť do osobného motorového vozidla Volkswagen Golf alebo Polo bielej farby, neznámej poznávacej značky. Vodič mal pri jazde pred obytným domom naraziť do osobného motorového vozidla Ford Mondeo. Následne vystúpil, obzrel si poškodené vozidlo a z miesta nehody ušiel," informovala hovorkyňa bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru Petra Hrášková. Na vozidle vznikla škoda vo výške asi 200 eur.

Polícia žiada svedkov tejto dopravnej nehody, aby sa prihlásili na polícii. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť k identifikácii motorového vozidla alebo vodiča, ktorý dopravnú nehodu spôsobil, môže verejnosť oznámiť na telefónnom čísle 09610/32 509, na bezplatnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Obvinili šiestich dílerov




>Kufrík so zaistenými vecami
Foto: TASR/Polícia
Vyšetrovatelia z Národnej kriminálnej agentúry obvinili z drogovej činnosti piatich Bratislavčanov a jedného Čecha. Štyria distribuovali kokaín a dvaja marihuanu. Pri domovej prehliadke muži zákona zaistili 178 gramov kokaínu, z ktorého by sa dalo vyrobiť minimálne 900 jednorazových dávok. Tie by mali na čiernom trhu hodnotu asi 11.000 eur.

"Policajti zistili, že minimálne od roku 2011 štyria obvinení spoločne zadovažovali a následne distribuovali drogy, prevažne kokaín, v Bratislavskom kraji a okolí," povedala pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová. Marcel Ch. (36) mal zabezpečovať drogy. Schovával a balil ich do igelitových vrecúšok údajne v byte obvinenej Zory L. (42). Následne ich mal spolu so Samuelom H. (26) a Romanom G. (31) distribuovať medzi konzumentov.

Marcelovi Ch., Zore L. a Samuelovi H. hrozí za túto činnosť väzenie na desať až 15 rokov a Romanovi G. štyri až desať rokov. Na dvoch obvinených (Marcela a Samuela) spracoval vyšetrovateľ kriminálnej agentúry podnet na ich vzatie do väzby. Sudca o väzbe zatiaľ nerozhodol.

Ďalšie policajné domové prehliadky sa týkali medzinárodnej dvojice, Bratislavčana Martina F. (28) a Čecha, Tomáša G. (22). Tí sa podľa policajných informácií špecializovali na zháňanie a následný predaj marihuany v Bratislave a okolí. "Počas prehliadok u nich policajti našli 470 gramov marihuany. Dalo by sa z nej vyrobiť asi 950 gramov jednorazových dávok, v hodnote na čiernom trhu 4700 eur," uviedla Dobiášová. Za mreže môžu ísť na desať až 15 rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na ich väzobné stíhanie.


Chytili muža podozrivého z lúpeže v Rakúsku



Ilustračné foto
Foto: TASR
Policajti dnes v bratislavskej Petržalke chytili 36-ročného muža z Bánoviec nad Bebravou, ktorý je podozrivý z lúpežného prepadnutia potravín v rakúskej obci Kittsee. K ozbrojenému prepadnutiu došlo dnes popoludní.

"Podľa predbežných informácií od kolegov z Rakúska si mal páchateľ z predajne odniesť finančnú hotovosť približne 800 eur," informoval hovorca bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru František Peczár.

Po lúpeži mal páchateľ unikať smerom na Slovensko na červenej Škode Felícia s malackým evidenčným číslom. "V tejto súvislosti sme boli požiadaní rakúskou políciou o pomoc pri pátraní po uvedenom motorovom vozidle ale aj po unikajúcom páchateľovi," informoval Peczár.

Bratislavskí policajti spozorovali auto v bratislavskej Petržalke, kde sa im ho na Panónskej ceste aj podarilo zastaviť. "Policajti muža obmedzili na osobnej slobode a eskortovali ho na policajné oddelenie za účelom ďalšieho dokumentovania prípadu," dodal hovorca.