Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Bratislavské letisko má od dnes nové letecké spojenie do Moskvy

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Lietadlá na tejto linke budú premávať sedemkrát do týždňa.

Bratislava 19. decembra (TASR) – Letisko M. R. Štefánika v Bratislave má nové letecké spojenie. Ruská nízkonákladová spoločnosť Pobeda začala od dnes prevádzkovať pravidelné lety z Bratislavy do Moskvy a spať. Lietadlá na tejto linke budú premávať sedemkrát do týždňa.

"Som presvedčený, že práve táto letecká linka vytvorí predpoklady pre rozvoj obchodu, cestovného ruchu tak na Slovensku, ako aj v Rusku," uviedol štátny tajomník ministerstva dopravy František Palko, ktorý sa dnes spolu s veľvyslancom Ruskej federácie na Slovensku Alexejom Leonidovičom Fedotovom, generálnym riaditeľom bratislavského letiska Ivanom Trhlíkom a riaditeľom spoločnosti Pobeda Andrejom Kalmykovom zúčastnil na inauguračnom prílete na vybavovacej ploche letiska.



"Nová pravidelná linka nám prinesie denné spojenie s Moskvou, ale nielen to. Znamená to, že cestujúci nielen zo Slovenska budú môcť cestovať do Mosky a cez Moskvu aj do vzdialenejších destinácií v Ruskej federácii, ale aj na Ďaleký východ," doplnil Trhlík. Na linke budú lietať stroje Boeing 737-800 Next Generation s kapacitou 189 cestujúcich. Letecká spoločnosť zároveň umožňuje cestujúcim pokračovať po prílete z Bratislavy autobusom do Viedne na jeden lístok, tzv. Fly&Bus.



Bratislava je prvou zahraničnou destináciou, kam začína Pobeda lietať, keďže doteraz prevádzkovali len vnútroštátne lety v rámci Ruskej federácie.