Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bratislavskí colníci zaistili vyše 1200 balení pašovaných cigariet

Ilustračné foto. Foto: TASR - Finančná správa

Colníci našli a zároveň zaistili aj 22 falzifikátov oblečenia istej športovej značky.

Bratislava 22. decembra (TASR) – Viac ako 1200 spotrebiteľských balení pašovaných cigariet rôznych značiek zaistili v uplynulých dňoch bratislavskí colníci na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo. Colníci ich našli počas kontroly dvoch vozidiel s bulharskými evidenčnými číslami. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Bratislava Drahomíra Adamčíková.

"Vodič prvého vozidla ukázal colníkom batožinový priestor a v osobnej batožine priznal prevoz 240 balení rôznych značiek označených bulharskou kontrolnou známkou. Na otázku, či ešte nepreváža aj ďalšie, odpovedal záporne," skonštatovala Adamčíková.

Colná hliadka si však všimla aj ďalšie krabičky ukryté pod tovarom. Pri následnej kontrole našli bratislavskí colníci ďalších 920 takýchto balení cigariet viacerých značiek. Únik na spotrebnej dani bol predbežne vyčíslený na takmer 2350 eur.

V druhom prípade zohral dôležitú úlohu služobný pes Jena, vycvičený na odhaľovanie tabaku a tabakových výrobkov. V interiéri dodávky označil ich prítomnosť na viacerých miestach, napríklad v dutine stropu, pod sedadlami či v sedadlách. Celkovo bolo takto ukrytých 340 balíčkov cigariet. Únik na spotrebnej dani bol v tomto prípade viac ako 764 eur. Tovar colníci zabavili a udelili blokové pokuty.

Colníci našli a zároveň zaistili aj 22 falzifikátov oblečenia istej športovej značky.