Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Epidemiologická situácia sa na Slovensku opäť zlepšila

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominat OĽaNO). Foto: TASR Jakub Kotian

Prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 je zaočkovaných viac ako 1,9 milióna ľudí.

Bratislava 16. júna (TASR) - Epidemiologická situácia na Slovensku sa opäť zlepšila. V nemocniciach je v tejto súvislosti hospitalizovaných viac ako 200 pacientov. Prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 je zaočkovaných viac ako 1,9 milióna ľudí. V stredu o tom po rokovaní vlády informoval šéf Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík.

Na umelej pľúcnej ventilácii je podľa jeho slov 22 pacientov. Plne zaočkovaných je 22 percent Slovákov, teda 1.194.127 ľudí. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) nevylúčil lotériu ako motiváciu pre zaočkovaných. "Dnes padla na vláde diskusia o hmotnom odmenení, takže je možné, že dôjde k nejakej forme finančného príspevku alebo nejakej lotérii pre očkovaných," povedal.

Doplnil, že pôjde buď o plošnú odmenu pre všetkých, ktorí sa očkovali alebo určitú formu lotérie.

Okres Trenčín bude s účinnosťou od štvrtka 17. júna zaradený do prvého stupňa ostražitosti, Mišík v tom problém nevidí. Od budúceho pondelka (21. 6.) bude podľa COVID automatu v druhom aj prvom stupni varovania zhodne po jednom okrese. V druhom stupni ostražitosti ich bude 15 a v prvom stupni ostražitosti 45. V stupni monitoring bude 17 okresov.