Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Lockdown bude minimálne tri týždne, v niektorých okresoch aj dlhšie

Na snímke zľava predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) a hlavný hygienik SR Ján Mikas počas tlačovej konferencie k protiepidemickým opatreniam v Bratislave 9. decembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ministerstvo zdravotníctva SR a Úrad verejného zdravotníctva SR predstavia tzv. COVID-automat, podľa ktorého sa bude otváranie riadiť.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Takzvaný lockdown bude na celom Slovensku platiť minimálne tri týždne v každom okrese. V regiónoch s najhoršou epidemiologickou situáciou to môže byť aj o niekoľko týždňov dlhšie, povedal premiér Igor Matovič (OĽANO). Ak bude pod kontrolou najmä situácia v nemocniciach, tak postupne budú končiť lockdowny a zavretia podľa incidencie v danom okrese, vysvetlil Matovič. Podotkol, že niekde lockdown môže trvať tri týždne, a to do 10. januára, avšak v najhorších regiónoch môže trvať o pár týždňov viac.



"Cieľ je taký, aby sa každý okres otvoril z lockdownu vtedy, ak dosiahneme epidemiologickú situáciu takú, že bez akéhokoľvek strachu budeme môcť deti pustiť do školy bez testovania, za podmienky testovania učiteľov alebo personálu," priblížil predseda vlády. Dodal, že "po špičkách" sa budú potom môcť otvoriť aj interiéri reštaurácií s približne polovičnou kapacitou.



Matovič avizoval, že Ministerstvo zdravotníctva SR a Úrad verejného zdravotníctva SR predstavia tzv. COVID-automat, podľa ktorého sa bude otváranie riadiť.