Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Minister vnútra T. Drucker už dospel k rozhodnutiu o T. Gašparovi

Na snímke minister vnútra SR Tomáš Drucker. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ešte predtým, ako bude minister informovať verejnosť, stretnúť sa chce v tejto veci s predsedom vlády Petrom Pellegrinim (Smer-SD).

Bratislava 13. apríla (TASR) - Minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) dospel k rozhodnutiu v otázke budúcnosti policajného prezidenta Tibora Gašpara. O svojom stanovisku bude informovať na tlačovej konferencii, keď mu to dovolí zdravotný stav. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Andrea Dobiášová.

Ešte predtým, ako bude minister informovať verejnosť, stretnúť sa chce v tejto veci s predsedom vlády Petrom Pellegrinim (Smer-SD). V súvislosti so svojím zdravotným stavom musí zároveň šéf rezortu vnútra absolvovať ďalšie diagnostické vyšetrenie, na základe ktorého určí ošetrujúci lekár ďalší liečebný postup.

Drucker tvrdí, že rozhodnutie o policajnom prezidentovi nijako neodkladá a hneď, ako to bude možné, ho odprezentuje. Chce tak však urobiť osobne, a nie v písomnom stanovisku. "Ale chcem aspoň napísať, že moje stanovisko nebolo iba o jedinej možnosti," uviedol na sociálnej sieti. Podotkol, že musí byť v tejto otázke zodpovedný, akokoľvek sa môžu vytvárať "tlaky" z rôznych pohľadov a odlišných argumentov.

"Dnes zastávam pozíciu ministra vnútra ja, s vlastnou zodpovednosťou, ktorú pri plnom rešpektovaní parlamentnej demokracie v koaličnej spolupráci však nemôžem zo seba nijako odobrať," doplnil šéf rezortu.

Drucker ešte v utorok (10.4.) na tlačovej konferencii uviedol, že osud policajného prezidenta by mal byť jasný vo štvrtok (12.4.) či v piatok. Vtedy plánoval oznámiť, či Gašpara odvolá alebo nie. Na odchod z funkcie ho nevyzval. Gašpar podľa jeho slov bude mať svojho nástupcu, otázka je, kedy. Odvoláva sa na zmenu pravidiel. Policajný prezident nedávno nevylúčil, že sa rozhodne z funkcie odísť sám. Začína sa totiž podľa jeho slov útočiť na všetkých policajtov a na výsledky ich práce.