Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na Slovensku pribudlo 10 prípadov nového koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Ochoreniu na Slovensku počas štvrtka nikto nepodľahol. Celkový počet úmrtí je 26.

Bratislava 8. mája (TASR) – Počas štvrtka (7. 5.) pribudlo na Slovensku 10 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko má 1455 prípadov. Informuje o tom permanentný krízový štáb na internetovej stránke www.korona.gov.sk.

Doposiaľ sa vykonalo celkovo 114.461 testov, počas štvrtka sa ich spravilo 4694. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo už 905 ľudí, z toho za štvrtok zaznamenali 99 vyliečených.

Hospitalizovaných je 122 osôb, z toho v 30 prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú tri osoby a jedna je na pľúcnej ventilácii.

Ochoreniu na Slovensku počas štvrtka nikto nepodľahol. Celkový počet úmrtí je 26.

Šesť nových prípadov pribudlo počas štvrtka v Trenčianskom kraji, dva pribudli v Banskobystrickom kraji. V Bratislavskom a Nitrianskom kraji pribudlo po jednom prípade.

Chronológia doterajších úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19



6. marca

V SR bol potvrdený prvý prípad nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19.

18. marca

Zomrela seniorka, ktorá bola pozitívne testovaná na nový koronavírus. Pitva neskôr ukázala, že príčinou úmrtia bol infarkt.

31. marca

Pacient, pozitívne testovaný na nový koronavírus, ktorý bol prepustený z pľúcneho oddelenia bojnickej nemocnice a v domácom prostredí skolaboval, zomrel na obojstranný zápal pľúc.

6. apríla

Na Slovensku sa oficiálne potvrdili obe úmrtia na ochorenie COVID-19 zaznamenané 18. a 31. marca. Informoval o tom minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

15. apríla

Na Slovensku potvrdili ďalšie štyri úmrtia. Išlo o troch pacientov z Domova sociálnych služieb (DSS) Pezinok – dvaja boli hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) a zomreli na obojstranný zápal pľúc, ďalší pacient z Pezinka zomrel ešte 5. apríla a ochorenie COVID-19 preukázala pitva. Štvrtým bol 89-ročný pacient z Fakultnej nemocnice Trnava. Celkovo tak bolo na Slovensku evidovaných šesť obetí ochorenia COVID-19.

16. apríla

Potvrdili ďalšie dve úmrtia, vo Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove zomrela ešte v stredu 15. apríla pacientka s onkologickou diagnózou, ktorá bola pozitívne testovaná na nový koronavírus. V Univerzitnej nemocnici Bratislava zomrel 15. apríla muž z DSS Pezinok. Počet obetí stúpol na osem.

17. apríla

Rezort zdravotníctva potvrdil ďalšie úmrtie na ochorenie COVID-19. V UNB zomrela žena z DSS Pezinok, ktorá bola hospitalizovaná v kritickom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). Počet obetí dosiahol 9.

18. apríla

Počet úmrtí v dôsledku nákazy novým koronavírusom stúpol na 11. Úmrtie pozitívne testovanej pacientky - klientky centra sociálnych služieb v Batizovciach - nahlásila ešte v piatok 17. apríla Nemocnica Poprad, v sobotu ráno zomrela v Univerzitnej nemocnici Bratislava ďalšia klientka DSS v Pezinku.

19. apríla

V UNB zomrela ďalšia žena z DSS Pezinok, počet obetí na Slovensku tak vzrástol na 12.

20. apríla

Trinástou oficiálne potvrdenou obeťou s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 bol klient Domova sociálnych služieb Spišské Bystré.

21. apríla

Na Slovensku pribudlo v pondelok (20. 4.) jedno úmrtie pacientky s pozitívnym testom na nový koronavírus z DSS Pezinok, ktorá bola hospitalizovaná v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 tak stúpol na 14.

23. apríla

Na Slovensku pribudlo v stredu (22. 4.) jedno úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 tak stúpol na 15.

24. apríla

Na Slovensku pribudli vo štvrtok (23. 4.) dve úmrtia pacientov s pozitívnym testom na nový koronavírus. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 tak stúpol na 17.

25. apríla

Na Slovensku pribudlo v sobotu ďalšie úmrtie na ochorenie COVID-19 po tom, ako zomrela klientka z domova sociálnych služieb Dom sv. Martina. Na brífingu to potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Slovensko tak evidovalo celkovo 18 úmrtí na nový koronavírus.

28. apríla

Počas pondelka (27. 4.) na Slovensku zomreli dvaja pacienti s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí dosiahol 20.

29. apríla

Ochoreniu COVID-19 podľahli v utorok (28. 4.) ďalší dvaja pacienti. Celkovo tak Slovensko evidovalo 22 úmrtí zapríčinených novým koronavírusom.

30. apríla

Slovensko celkovo evidovalo 23 úmrtí zapríčinených novým koronavírusom.

2. mája

Pribudlo jedno úmrtie, doteraz na COVID-19 zomrelo dovedna 24 osôb. Počas piatka (1. 5.) pribudli štyri prípady nákazy a počet nakazených dosiahol 1407.

4. mája

Ochoreniu COVID-19 podľahol v nedeľu (3. 5.) jeden pacient. Celkovo tak Slovensko evidovalo 25 úmrtí zapríčinených novým koronavírusom.


7. mája

Na Slovensku pribudlo v stredu (6. 5.) jedno úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 stúpol na 26.