Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na Slovensku pribudlo 14 prípadov COVID-19. Vieme, kde sa nakazili

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Celkovo tak Slovensko má 1576 prípadov.

Bratislava 19. júna (TASR) - Počas štvrtka (18. 6.) pribudlo na Slovensku 14 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko má 1576 prípadov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na stránke covid-19.nczisk.sk.

Všetkých 14 pozitívne testovaných ľudí je podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) už dohľadaných a karantenizovaných. "Väčšina z nich má zdroj nákazy Českú republiku, oblasť Karvinej, ide o baníkov, ktorí sa vrátili domov a boli pozitívne testovaní," priblížil minister. Ich klinický stav je momentálne dobrý. Rovnako sa už zisťujú aj kontakty infikovaných. V prípade potreby budú dočasne zatvorené aj školské zariadenia, ktoré navštevovali ich príbuzní.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rimavskej Sobote eviduje za včerajší deň 10 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 – osem prípadov v okrese Revúca a dva prípady v okrese Rimavská Sobota. Ohniská nákazy sú podchytené a protiepidemické opatrenia sú zabezpečené. Z veľkej časti ide o prípady importovanej nákazy zo zahraničia, respektíve o prípady, ktoré sú s nimi v epidemiologickej súvislosti. U pozitívne testovaných osôb sú identifikované kontakty a v prípadoch úzkych kontaktov je nariadené ich testovanie na ochorenie COVID-19. U pozitívne testovaných osôb, ale aj úzkych kontaktov je nariadená domáca izolácia. RÚVZ so sídlom v Rimavskej Sobote kontinuálne informuje o celkovej situácii príslušnú samosprávu aj štátnu správu. Verejnosť je zo strany hygienikov informovaná o potrebe dodržiavania hygienických a protiepidemických opatrení.


Doposiaľ sa vykonalo celkovo 200.373 testov, počas štvrtka sa ich spravilo 806. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1447 ľudí, za štvrtok pribudli štyria vyliečení pacienti.

Hospitalizovaných je 20 osôb, z toho v jednom prípade ide o človeka s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti ani na pľúcnej ventilácii nie je nikto.

Na Slovensku počas štvrtka nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je 28.

Desať prípadov pribudlo vo štvrtok v Banskobystrickom kraji, dva v Trnavskom a zhodne po jednom prípade v Košickom a Žilinskom kraji.