Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Na Slovensku v piatok pribudlo 23 prípadov ochorenia COVID-19

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú traja a na pľúcnej ventilácii jeden pacient. Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 19.

Bratislava 11. júla (TASR) – V piatok (10. 7.) na Slovensku pribudlo 23 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 1893 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Z 23 nových prípadov je osem z Bratislavského kraja a päť z Prešovského kraja. Po tri nové prípady zaznamenali v Banskobystrickom, Žilinskom a Trenčianskom kraji. Jeden nový prípad evidujú v Košickom kraji. V Nitrianskom a Trnavskom kraji nepribudol nikto.

"Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch Bratislava (7), Námestovo (2), Bardejov (2), Rimavská Sobota (2), Bánovce nad Bebravou (2), Spišská Nová Ves (1), Sabinov (1), Revúca (1), Prešov (1), Poprad (1), Senec (1), Nové Mesto nad Váhom (1) a Liptovský Mikuláš (1). Je medzi nimi 13 mužov a desať žien, sú vo veku od sedem do 68 rokov," spresnilo na sociálnej sieti ministerstvo zdravotníctva.

Dosiaľ sa vykonalo 228.829 testov, pričom počas piatka laboratóriá otestovali 2879 vzoriek. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1493 ľudí, v piatok pribudlo 12 vyliečených pacientov.

Hospitalizovaných je 13 osôb, z toho v siedmich prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú traja a na pľúcnej ventilácii jeden pacient. Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 19.

Na Slovensku v piatok nepribudlo úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je dosiaľ 28.