Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Slovensko

SMUTNÝ DEŇ PRE HASIČOV: Nehoda na diaľnici im vzala dvoch kolegov

Miesto nehody. Foto: MVSR

Na miesto nehody smerovali aj Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok, prezident Policajného zboru Ľubomír Solák a prezident Hasičského a záchranného zboru Adrián Mifkovič.

Bratislava 27. mája (TASR/Teraz.sk) - Životy dvoch hasičov si vyžiadala pondelková nehoda na diaľnici D1 pri Hornej Strede (okres Nové Mesto nad Váhom). Pri hasení požiaru osobného auta na diaľnici narazil do stojacich zasahujúcich vozidiel kamión. Po nehode je takisto jedna osoba ťažko a jedna ľahšie zranená. Diaľnica bude uzatvorená v oboch smeroch až do ukončenia obhliadky nehody. Vyplýva to z informácií Ministerstva vnútra SR a trenčianskej krajskej polície.

"Pri našom povolaní sme si museli zvyknúť aj na smutné správy. No tá dnešná nás zasiahla veľmi hlboko. O život prišli počas výkonu svojho povolania naši kolegovia zo záchranných zložiek, hasiči. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť ich rodinám, blízkym a priateľom. Odpočívajte v pokoji," uviedlo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR.



Hovorca Ministerstva vnútra SR Matej Neumann informoval, že na miesto tragickej dopravnej nehody smerovali aj Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), prezident Policajného zboru Ľubomír Solák a prezident Hasičského a záchranného zboru Adrián Mifkovič.

"Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám zasahujúcich hasičov a skoré uzdravenie zraneným," uviedol na mieste minister vnútra Šutaj Eštok. Apeloval na vodičov, aby boli počas šoférovania pozorní, vnímali okolie a snažili sa predísť zbytočným tragédiám.

Minister aj na sociálnej sieti vyjadril sústrasť rodinám "statočných hasičov".



Úprimnú sústrasť pozostalým hasičov vyjadrili na sociálnej sieti aj viacerí politici.

Operačné stredisko ešte predtým informovalo, že prijalo na tiesňovú linku 155 informáciu o zranených hasičoch na diaľnici D1. "Podľa dostupných informácii do nich narazilo auto pri zásahu. Na miesto sme okamžite vyslali dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie. Dvaja muži žiaľ utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. Zranení sú dvaja zamestnanci štátnych inštitúcii, ktorí sa na mieste nachádzali," uviedlo OS ZZS SR.



Trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti priblížila, že na tiesňovú linku 112 bol nahlásený požiar osobného motorového vozidla na diaľnici D1 v 92 km v smere na Žilinu. "Na miesto boli okamžite vyslané dve vozidlá Hasičského a záchranného zboru a jedna hliadka Mýtnej polície. Po ich príchode na miesto udalosti do nich z doposiaľ neznámych príčin narazilo nákladné motorové vozidlo," doplnila.



Hasičský a záchranný zbor uviedol, že v najbližších hodinách sa k udalosti nebude vyjadrovať a bližšie informácie poskytne hneď, ako to situácia umožní. "Dnešná tragická dopravná nehoda je obrovskou stratou pre Hasičský a záchranný zbor. Myslíme na rodiny zosnulých hasičov," dodali hasiči na sociálnej sieti.

Polícia na mieste vykonáva prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony. Bližšie informácie poskytne, až keď to dovolí procesná situácia.