Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

P.Pellegrini:Na najbližšom sneme by malo ponúknúť funkcie celé vedenie

Líder strany Smer-SD Peter Pellegrini počúva otázku na brífingu počas volebnej noci po voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky vo volebnej centrále strany v Bratislave 1. marca 2020. Foto: TASR - Martin Baumann

Ak príde k diskusii o kandidatúre za predsedu strany, nepovie nie. Aj vo vnútri Smeru by sa podľa neho mala uskutočniť zodpovedná zmena.

Bratislava 1. marca (TASR) - Líder volebnej kandidátky Smeru-SD Peter Pellegrini si myslí, že na najbližšom sneme by malo celé vedenie ponúknuť svoje funkcie. Smer má podľa neho na viac ako 18 percent. Ak príde k diskusii o kandidatúre za predsedu strany, nepovie nie. Aj vo vnútri Smeru by sa podľa neho mala uskutočniť zodpovedná zmena. Uviedol to v relácii TV Markíza.

"Ak bude dôvera členskej základne, dôvera ľudí a príde taká situácia v Smere-SD, že sa bude diskutovať o možnej výmene a takýto súboj alebo nominácia nastane, tak určite nepoviem nie," povedal Pellegrini.

Podotkol, že má chuť byť predsedom strany, no nepovažuje za správne, aby Robertovi Ficovi, ktorý teraz vedie stranu, posielal odkazy cez médiá. Pellegrini verí, že Smer-SD by mohol na Slovensku fungovať ďalších 20 - 30 rokov.

Strana Smer-SD podľa neoficiálnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, skončila v parlamentných voľbách na druhom mieste so ziskom 18,29 percenta.