Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

STRET S MEDVEĎOM: Muž skončil so zraneniami

Ilustračná snímka Foto: TASR Milan Kapusta

K zranenému vyslali ráno do Liptovskej Sielnice ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Liptovská Sielnica 4. apríla (TASR) - Poranenie hrudníka, zlomeninu rebier a úraz chrbtice utrpel vo štvrtok po strete s medveďom na Liptove 35-ročný muž. TASR to potvrdili hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová a Kristína Bocková zo Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR.

K zranenému vyslali ráno do Liptovskej Sielnice ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. "Záchranári muža po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," dodala Klimešová.

Zranený muž je lesný pracovník. Štátni ochranári konkretizovali, že k útoku medveďa došlo v katastri Kvačian v okrese Liptovský Mikuláš. "Bežiaci medveď narazil do lesníka na úzkom lesnom chodníku v svahovitom teréne s hustým bukovým porastom. Mladý 35-ročný muž po náraze spadol a utrpel zranenia," priblížila Bocková s tým, že na odplašenie medveďa v sebaobrane tri razy výstražne vystrelil.

Zásahový tím pre medveďa hnedého v spolupráci s políciou vykonal obhliadku lokality. Miesto útoku podľa ŠOP nie je v blízkosti intravilánu, ale ide o hustý lesný porast nachádzajúci sa približne 300 metrov nad cestou medzi obcami Liptovské Matiašovce a Huty. "Medveď nebol postrelený," uzavrela Bocková.