Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Milan Majerský bude opäť kandidovať za šéfa Prešovského kraja

Na archívnej snímke Milan Majerský. Foto: TASR - Pavol Zachar

Odsúhlasila to celoslovenská rada KDH na svojom sobotnom zasadnutí vo Zvolene.

Bratislava/Zvolen 5. marca (TASR) - Mimoparlamentné KDH postaví štyroch kandidátov za šéfov samosprávnych krajov. Predseda hnutia Milan Majerský sa pokúsi obhájiť post šéfa Prešovského samosprávneho kraja (PSK). V Žilinskom kraji bude kandidovať podpredseda hnutia Igor Janckulík, v Nitrianskom kraji členka predsedníctva Martina Holečková a v Trenčianskom kraji bude kandidovať krajský predseda Peter Máťoš. Odsúhlasila to celoslovenská rada KDH na svojom sobotnom zasadnutí vo Zvolene.

Majerský zároveň na brífingu informoval, že KDH postaví aj kandidátku na primátorku Trnavy, bude ňou Zuzana Bošnáková. Dodal, že hnutie plánuje nominovať aj ďalších kandidátov na starostov, primátorov či poslancov, ktorí nepodliehajú odobreniu celoslovenskou radou.

Regionálne a komunálne voľby budú na jeseň prvýkrát v jeden deň. Voliči si budú vo svojich samosprávach vyberať primátora mesta, respektíve starostu obce a tiež poslancov mestských, respektíve obecných zastupiteľstiev. V prípade Bratislavy a Košíc budú vyberať aj starostov mestských častí a poslancov miestnych zastupiteľstiev. Zároveň budú Slováci voliť predsedov samosprávnych krajov a poslancov krajských zastupiteľstiev.