Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prieskum: Najväčšiu dôveru z politikov má Čaputová, najmenšiu Matovič

Na archívnej snímke prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR – Martin Baumann

Dôveru na úrovni 15 percent vyjadrili respondenti predsedovi ĽSNS Marianovi Kotlebovi a ministrovi financií Matovičovi. Zároveň Kotlebovi nedôveruje 83 percent opýtaných a Matovičovi 84 percent.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Najdôveryhodnejšou spomedzi slovenských politikov je prezidentka SR Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 58 percent a nedôveruje 40 percent respondentov. Naopak, najväčšiu nedôveru má minister financií Igor Matovič (OĽANO). Dôveru mu vyjadrilo 15 percent respondentov, nedôveru 84 percent. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 31. marca do 7. apríla na vzorke 1001 respondentov.

Na druhom mieste skončil nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a šéf strany Hlas-SD Peter Pellegrini, ktorému vyjadrilo dôveru 41 percent a nedôveru 56 percent opýtaných. Na treťom mieste sa umiestnil premiér Eduard Heger (OĽANO) s dôverou na úrovni 29 percent a nedôverou 66 percent. Predsedovi Národnej rady (NR) SR a šéfovi Sme rodina Borisovi Kollárovi dôveruje podľa prieskumu 28 percent a nedôveruje 70 percent opýtaných.

Vicepremiérovi a ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) dôveruje 27 percent a nedôveruje 71 percent respondentov. Vicepremiérke a šéfke ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronike Remišovej (Za ľudí) vyjadrilo dôveru 26 percent a nedôveru 70 percent respondentov. Predsedovi opozičného Smeru-SD Robertovi Ficovi dôveruje podľa výsledkov prieskumu 24 percent a nedôveruje 74 percent opýtaných.

Nasleduje europoslanec a zakladateľ hnutia Republika Milan Uhrík, ktorému vyjadrilo dôveru 18 percent a nedôveru 64 percent respondentov. Šéfovi KDH Milanovi Majerskému dôveruje 16 percent respondentov a nedôveruje 53 percent opýtaných.

Rovnakú dôveru 16 percent má aj šéfka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová, ktorej na druhej strane vyslovilo nedôveru 67 percent respondentov. Dôveru na úrovni 15 percent vyjadrili respondenti predsedovi ĽSNS Marianovi Kotlebovi a ministrovi financií Matovičovi. Zároveň Kotlebovi nedôveruje 83 percent opýtaných a Matovičovi 84 percent.