Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na Mariana K. pre kauzy Donovaly a Báč

Na snímke Marian K. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obžaloba bola podaná spolu na štyri obvinené osoby.

Bratislava 7. júna (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na Mariana K. pre kauzy Donovaly a Báč. Ide o podozrenia z páchania ekonomickej trestnej činnosti. Obžaloba bola podaná spolu na štyri obvinené osoby. ÚŠP o tom v stredu informoval na sociálnej sieti.

"Obžaloba sa týka uplatnenia nadmerných odpočtov DPH v sume prevyšujúcej osem miliónov eur súvislosti s predajom nehnuteľností v obci Donovaly medzi viacerými obchodnými spoločnosťami," priblížila prokuratúra na sociálnej sieti.

Okrem zločinu neodvedenia dane a poistného sa obžaloba týka aj skutku právne posúdeného ako zločin poškodzovanie veriteľa "v súvislosti s verejnou dražbou golfového areálu pri Báči, kde škoda dosahuje sumu takmer tri milióny eur".

ŠTS eviduje podanú obžalobu. "Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," priblížila pre TASR hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.