Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

M. Krajčí: Slovensko by mohlo čoskoro zvýšiť počet odberných miest

Predseda vlády SR Igor Matovič navštívil spolu s ministrom zdravotníctva SR Marekom Krajčím spoločnosť Chirana, kde symbolicky podpísali zmluvu o záväzku spoločnosti vyrábať a dodať 300 pľúcnych ventilátorov pre slovenské nemocnice do 30. júna 2020, 4. apríla 2020 v Starej Turej. Na snímke zľava generálny riaditeľ spoločnosti Chirana Ján Brkal a minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) si prezerajú pľúcne ventilátory, ktoré vyrábajú v spoločnosti Chirana. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Doplnil, že zvýšiť by sa mal aj počet inštruovaného zdravotníckeho personálu v nemocniciach,ktorý by mal byť každodenne trénovaný prostredníctvom telemostov, aby zvládol obsluhu pľúcnych ventilátorov.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Slovensko by mohlo čoskoro zvýšiť počet odberných miest nového koronavírusu z aktuálnych 29 na približne 100. Stať by sa tak malo počas budúceho týždňa. V sobotu to oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).



"V súčasnosti je už na Slovensku 29 odberných miest dnešným dňom, čo je výrazný nárast. Predpokladáme, že tie testovania pôjdu v najbližších dňoch do rekordných čísiel a budú sa pridávať aj ďalšie nemocnice. Takže predpokladám, že tých testovacích miest v budúcom týždni budeme mať naozaj už do 100," povedal šéf rezortu zdravotníctva.

Tiež doplnil, že zvýšiť by sa mal aj počet inštruovaného zdravotníckeho personálu v nemocniciach, ktorý by mal byť každodenne trénovaný prostredníctvom telemostov, aby zvládol obsluhu pľúcnych ventilátorov, ktorých kapacita sa na Slovensku tiež čoskoro zvýši.