Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pribudlo ďalších 11 prípadov ochorenia Covid-19, celkovo ich je 72

Na snímke vľavo šéf štátnych hmotných rezerv SR Kajetán Kičura a vpravo hlavný hygienik SR Ján Mikas počas zasadnutia krízového štábu SR 16. marca 2020 v Bratislave. Foto: TASR - JAkub Kotian

Doteraz 1523 vyšetrených má negatívny nález.

Bratislava 16. marca (TASR) - Na Slovensku pribudlo v pondelok 11 prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 72. Po zasadnutí ústredného krízového štábu to oznámil predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že doteraz celkovo 1523 vyšetrených má negatívny nález.

Ministerstvo zdravotníctva následne spresnilo, že v pondelok bolo 11 pozitívnych a 148 negatívnych vzoriek. Medzi pozitívnymi 11 prípadmi je žena z okresu Trnava, muž z okresu Trenčín, muž z okresu Pezinok, dvaja muži z okresu Svidník, dieťa v okrese Prešov, žena a muž v okrese Košice, žena z okresu Rožňava, muž z okresu Liptovský Mikuláš a muž z okresu Sobrance.

Pellegrini tvrdí, že opatrenia, ktoré vláda doteraz prijala, prípadne v najbližších dňoch ešte príjme, zmiernia nárast počtu nakazených a tých, ktorí si budú vyžadovať intenzívnu zdravotnú starostlivosť.