Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Voľby by v novembri vyhrala strana Hlas-SD

Na snímke nezaradení poslanci NR SR, zľava Erik Tomáš, Ľubica Laššáková, Richard Raši, Peter Pellegrini, Peter Kmec, Denisa Saková, Ján Blcháč, Ján Ferenčák počas tlačovej konferencie strany HLAS - sociálna demokracia Foto: TASR - Martin Baumann

Hlas-SD by v parlamente obsadil 35 kresiel, OĽANO 26 a SaS 22 kresiel. Smer-SD a ĽSNS by v NR SR zastupovalo po 18 poslancov, PS aj Sme rodina by obsadili 11 kresiel. KDH by získalo deväť kresiel.

Bratislava 29. novembra (TASR) – Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v novembri, vyhrala by strana Hlas-sociálna demokracia so ziskom 19,1 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončilo hnutie OĽANO s podporou 14 percent. Tretia by bola strana SaS s 12,1 percenta hlasov. Do parlamentu by sa dostalo osem strán. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.

Na štvrtom mieste v prieskume skončila ĽSNS s 9,6 percentami a tesne za ňou Smer-SD s 9,5 percentami hlasov. Nasleduje Sme rodina so ziskom 6,1 percenta hlasov, Progresívne Slovensko s 5,9 percenta a do parlamentu by sa dostalo aj KDH s 5,1 percenta hlasov.

Pred bránami NR SR by ostala strana Za ľudí so 4,1 percenta hlasov. Nasleduje SMK (3,3 percenta), Dobrá voľba (2,8 percenta), Vlasť (2,4 percenta), SNS (2,2 percenta), Most-Híd (2,1 percenta) a Spolu s jedným percentom hlasov.

Hlas-SD by v parlamente podľa prieskumu obsadil 35 kresiel, OĽANO 26 a SaS 22 kresiel. Smer-SD a ĽSNS by v NR SR zastupovalo po 18 poslancov, PS aj Sme rodina by obsadili 11 kresiel. KDH by získalo deväť kresiel.