Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Prezidentka sa chce ešte stretnúť s P.Pellegrinim a I. Matovičom

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Následne hlava štátu oznámi termín ustanovujúcej schôdze Národnej rady (NR) SR.

Bratislava 14. marca (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová ocenila dohodu strán a hnutí OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí na vytvorení štvorkoalície s ústavnou väčšinou a o prerozdelení ministerstiev. Po sobotňajšom stretnutí prezidentky s predstaviteľmi štyroch strán to povedal jej hovorca Martin Strižinec. Prezidentka sa chce podľa jeho slov ešte stretnúť s dosluhujúcim premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) a budúcim premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO). Následne hlava štátu oznámi termín ustanovujúcej schôdze Národnej rady (NR) SR.

"Diskutovalo sa aj o procese prechodu moci, teda prechodu moci z jednej vlády na druhú aj v týchto komplikovaných časoch vzhľadom na aktuálnu situáciu," priblížil Strižinec s tým, že s Matovičom a Pellegrinim sa plánuje prezidentka stretnúť počas najbližších dní.

Hovorca hlavy štátu zdôraznil, že lídri strán prezidentke v prvom rade predstavili zloženie novej vlády a prerozdelenie ministerstiev. Priblížil, že prezidentka s nimi hovorila aj o niektorých programových prioritách budúcej vlády.