Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Brocková prijala nového ukrajinského veľvyslanca M. Kastrana

Na snímke nový veľvyslanec Ukrajiny Myroslav Myronovyč Kastran počas nástupnej audiencie 14. februára 2023 v Prezidentskom paláci v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Štátna tajomníčka veľvyslanca uistila o slovenskej podpore na ceste Ukrajiny do Európskej únie a pripravenosti naďalej rozvíjať vzťahy. Zaželala mu úspešný výkon funkcie.

Bratislava 16. marca (TASR) - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ingrid Brocková prijala vo štvrtok na pôde rezortu mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v SR Myroslava Kastrana. Diskutovali o vojenskej agresii Ruska proti Ukrajine vrátane povojnovej obnovy. TASR o tom informoval komunikačný odbor ministerstva.

"Slovensko, ako súčasť medzinárodného demokratického spoločenstva, pomáha Ukrajine v jej spravodlivom zápase o zvrchovanosť, nezávislosť a obnovenie územnej celistvosti. Ukrajina má neodňateľné právo na sebaobranu. Slovensko v podpore nášho východného suseda nepoľaví," zdôraznila Brocková.

Štátna tajomníčka tiež veľvyslanca uistila o slovenskej podpore na ceste Ukrajiny do Európskej únie a pripravenosti naďalej rozvíjať vzťahy. Zaželala mu úspešný výkon funkcie. Obaja partneri prediskutovali tiež nadchádzajúce politické konzultácie s námestníkom ministerstva zahraničných vecí Ukrajiny Jevhenom Perebyjnisom, ktoré sa uskutočnia 20. marca v Bratislave.