Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

I. BROSSMANN: A. Kiska brutálne porušil dohodu o Dobrom anjelovi

Kandidát na prezidenta SR Andrej Kiska Foto: TASR/Štefan Puškáš

Samotný Brossmann sa v minulosti angažoval v kontroverznom recesisticko-politickom projekte pod názvom Paliho Kapurková, o výsledky Dobrého anjela sa vtedy neopieral.

Bratislava 11. marca (TASR) - Prezidentský kandidát Andrej Kiska "brutálne porušil" dohodu, podľa ktorej zakladatelia Dobrého anjela nebudú výsledky tejto charity využívať v politike. Pre Sme.tv to povedal spoluzakladateľ Dobrého anjela Igor Brossmann.

Samotný Brossmann sa v minulosti angažoval v kontroverznom recesisticko-politickom projekte pod názvom Paliho Kapurková, o výsledky Dobrého anjela sa vtedy neopieral.

"Dohoda, ktorú sme mali, znela, že nikdy žiadnym spôsobom nebudeme ťahať Dobrého anjela do politiky," povedal pre Sme.tv Brossmann.

"Ale to nie je hlavný dôvod, prečo Kisku nepodporujem, alebo nemôžem podporiť. Ten hlavný dôvod je, že podľa môjho názoru je absolútne nevhodný na túto funkciu," podčiarkol.

"Myslím, že viem, o čom hovorím, pretože sa poznáme viac ako 15 rokov, sme veľmi blízki priatelia, dokonca som bol svedok na jeho svadbe a viem, že sa na to vôbec nehodí," vyhlásil spoluzakladateľ Dobrého anjela Brossmann, ktorý v prezidentskej kampani podporuje Milana Kňažka.

"Pán Brossmann je marketingový guru, ktorého si nesmierne vážim a bez ktorého by Dobrý anjel nikdy nemohol vzniknúť, jeho prínos je obrovský," reagoval pre Sme.tv Kiska. "Pravdaže, časom, keď sa Dobrý anjel hýbal ďalej, tak sme začali mať trochu rôzny pohľad na to, ktorým smerom by sa Dobrý anjel mal hýbať, ako sa rozvíjať, ktorý typ aktivít," vysvetlil prezidentský kandidát. "Dochádzalo k rozdielnym názorom, či ísť smerom hľadania financovania na réžie jedným, alebo druhým. Časom tie názory, čo je bežné v biznise, dospeli k tomu, že sme si povedali, že nemôžeme dvaja hovoriť rozdielnymi rečami, nie je to v prospech spoločnosti," tvrdí Kiska.

"Preto pán Brossmann povedal, keďže ja som to aktívne riadil, ja som sedel v Poprade, kde sídlil Dobrý anjel, že z pohľadu vývoja Dobrého anjela bude lepšie, keď z nás dvoch to budeš riadiť ty, teda rozhodujúcim hlasom a ja sa z toho stiahnem," vysvetľuje. "Pravdaže sme sa báli, aký to bude mať dopad, ako sa bude Dobrému anjelovi dariť, ale našťastie Dobrý anjel má každý rok medziročne krásny nárast a dokonca ešte aj tento rok oproti minulému roku má každý jeden mesiac veľmi pekný nárast. Takže Dobrému anjelovi sa darí výborne, ale podotýkam, bez pána Brossmanna by nikdy nevznikol," uzavrel Kiska.