Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Budaj diskutoval s výkonným podpredsedom EK o zelenej premene Európy

Ján Budaj, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Podľa šéfa envirorezortu sme poslednou generáciou, ktorá ešte stále môže včas zasiahnuť v boji s klimatickou krízou.

Bratislava 3. februára (TASR) - Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) vo štvrtok diskutoval s výkonným podpredsedom Európskej komisie pre Európsku zelenú dohodu Fransom Timmermansom. Témou pracovného obeda v Bratislave bola zelená premena Európy. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

Šéf envirorezortu informoval výkonného podpredsedu Európskej komisie o najdôležitejších opatreniach, ktoré pomôžu Slovensko spraviť zdravšou a čistejšou krajinou. Podľa neho sme poslednou generáciou, ktorá ešte stále môže včas zasiahnuť v boji s klimatickou krízou.

„Na Slovensku podporujeme ambiciózne klimatické ciele, pretože si uvedomujeme, že ide o naše prežitie,“ zdôraznil Budaj v súvislosti s cieľom Európskej únie znížiť čisté emisie skleníkových plynov do roku 2030 aspoň o 55 percent.

Ďalšími témami stretnutia bol postup pri transformácii národných parkov, klimatický balík európskych opatrení s názvom Fit for 55, pokrok Slovenska v oblasti znižovania emisií, Plán obnovy a odolnosti SR, ale aj program obnovy rodinných domov s cieľom podporiť energetickú efektívnosť budov na Slovensku.