Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Budaj odovzdal ceny za zásluhy v starostlivosti o životné prostredie

Na snímke sprava minister životného prostredia (MŽP) SR Ján Budaj (OĽaNO) a Eduard Apfel, ktorý získal Cenu ministra životného prostredia za profesijné pôsobenie v starostlivosti o životné prostredie v Bratislave 7. júla 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Cena ministra životného prostredia sa odovzdáva za mimoriadne výsledky laureátom, ktorí sa svojou prácou zaslúžili o lepšiu ochranu prírody a krajiny, vôd či ovzdušia.

Bratislava 7. júla (TASR) – Šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽANO) odovzdal vo štvrtok ocenenia za zásluhy v starostlivosti o životné prostredie. Cenu ministra životného prostredia si prevzali piati laureáti. Budaj odovzdal aj štyri čestné uznania a dva ďakovné listy.

Cenu ministra si odniesli Eduard Apfel, Peter Gregáň, Jana Durkošová, Eva Kolesárová a Zuzana Lieskovská. "Každým dobrým rozhodnutím envirorezortu sa na Slovensku vytvára nová krajina," uviedol Budaj. Apeloval na občanov, aby všetci využili čas, ktorý majú, a zaslúžili sa o zabezpečenie čo najlepších opatrení na ochranu životného prostredia.



Minister vyzdvihol, že laureáti menia svojou angažovanosťou životné prostredia k lepšiemu. "Zmyslom aj takejto formálnej akcie je vytvárať a pokračovať v tradíciách, ktoré spevnia náš kolektív a dajú význam a priestor snaživým a schopným pracovníkom. Zároveň tak dávame svetu najavo, že im patrí naše poďakovanie, uznanie a obdiv," priblížil Budaj.



Ide podľa neho o ľudí zo všetkých oblastí ochrany životného prostredia. Dodal, že všetci ocenení sú zdrojom inšpirácie a všetkých obohacujú o nové poznanie.

Cena ministra životného prostredia sa odovzdáva za mimoriadne výsledky laureátom, ktorí sa svojou prácou zaslúžili o lepšiu ochranu prírody a krajiny, vôd, ovzdušia a o zlepšenie legislatívnych procesov v starostlivosti o životné prostredie.