Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Budaj si nemyslí, že v OĽANO je rozkol, Milanová nedáva na reči

Na snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj (OĽaNO) počas vymenovania riaditeľov národných parkov v Bratislave 12. októbra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Milanová poukazuje na to, že mediálnych a neoverených interpretácií súčasného diania v OĽANO je veľa, je potrebné sa však zaoberať až tým, čo naozaj nastane.

Bratislava 11. januára (TASR) - V OĽANO nie je rozkol, súčasná situácia je odrazom permanentnej vnútornej dynamiky hnutia. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol dočasne poverený minister životného prostredia a člen občiansko-demokratickej platformy v OĽANO Ján Budaj. Jeho kolegyňa, dočasne poverená ministerka kultúry SR Natália Milanová sa nechce zaoberať medializovanými špekuláciami.

"Nenazval by som to rozkolom, myslím si, že v OĽANO je to permanentná situácia odrážajúca to, že hnutie má svoju vnútornú dynamiku," povedal Budaj. Nevylúčil, že spomínaná vnútorná dynamika môže viesť k rôznym scenárom, osobne však nechce o nich špekulovať a sám aktívne kroky v tomto smere nepodniká. "Som presvedčený, že OĽANO a ani Igor Matovič ešte nepovedali posledné slovo," zdôraznil vyhýbajúc sa priamej odpovedi na to, aká reálna je možnosť, že na pozícii lídra vymení Matoviča súčasný, dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.

"Záleží na nich, či sú pripravení a ochotní takto spolupracovať, nič viac sa z druhej strany nepatrí k tomu hovoriť," upozornil. Nemyslí si však, že by sa Matovič nedokázal vzdať svojej pozície. "Je to človek, ktorý už dvakrát dokázal odísť v prospech verejného záujmu z funkcie bez toho, aby musel byť odvolaný," poznamenal.

Milanová poukazuje na to, že mediálnych a neoverených interpretácií súčasného diania v OĽANO je veľa, je potrebné sa však zaoberať až tým, čo naozaj nastane. "Reči sa hovoria, chlieb sa je. Počkáme si na výsledok a ja si rovnako počkám na snem OĽANO a potom budem múdrejšia," povedala po rokovaní kabinetu.