Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ministra životného prostredia Budaja vydierali pre jeho zdravotný stav

Na archívnej snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj. Foto: TASR - Dano Veselský

Budaj tvrdí, že to súvisí s biznisom na ministerstve.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO) vydierali pre jeho zdravotný stav. Tvrdí, že to súvisí s biznisom, ktorý na základe auditov odhalili na envirorezorte. Informoval o tom v stredu po rokovaní vlády.

Budaj bol podľa vlastných slov pred rokom a pol na operácii, kde mu odstránili cystu z obličiek. V posledných dňoch bol minister zastrašovaný neznámym mužom práve tým, že zverejní jeho zdravotné dokumenty o tejto operácii. Myslí si, že vydierač má dokumenty zo zdravotnej poisťovne, v ktorej je poistený. "Opakuje sa mi, že dokonca niektoré médiá, ktoré sú s tým istým majiteľom, v ktorej som poisťovni, spojené, respektíve je ich vlastníkom, tak mi kladú tú istú otázku tým istým spôsobom ako neznámy vydierač," hovorí šéf envirorezortu. Dodal, že v súčasnosti sa cíti zdravý a odolný čeliť zastrašovaniu.

Na Ministerstve životného prostredia (MŽP) SR momentálne prebieha vyšetrovanie káuz, ktoré vedú k vplyvným oligarchickým skupinám. Menovať ich však Budaj nechcel. Deklaroval, že ak to bude možné, všetky praktiky k biznisom zverejní.

"Aj v týchto dňoch vrcholí interné vyšetrovanie, v ktorom spolupracujem s orgánmi k tomu povolanými a snažím sa odhaliť, či na ministerstve nie sú jadrá korupcie, ktoré by sa snažili pokračovať v nezákonnej činnosti," povedal Budaj.