Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

B. BUGÁR: R. Ficovi pomáha rozbitosť pravice, v 2. kole to ale nebude

Béla Bugár Foto: TASR/Martin Baumann

Premiér Fico oznámil svoju prezidentskú kandidatúru dnes pred pozvanými hosťami v Historickej budove Národnej rady SR. Rozšíril tak rady kandidátov.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Kandidatúra premiéra Roberta Fica na post prezidenta SR sa dala očakávať. V reakcii na ohlásenie kandidatúry to pre TASR povedal predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Ficovi podľa neho pomáha rozbitosť pravicovej scény. Nepredpokladá však, že by premiér vyhral prezidentské voľby v prvom kole. V druhom to podľa Bugára jednoduché Fico mať nebude.

Premiér Fico oznámil svoju prezidentskú kandidatúru dnes pred pozvanými hosťami v Historickej budove Národnej rady SR. Rozšíril tak rady kandidátov. Považuje sa za najvážnejšieho uchádzača o Prezidentský palác.



Do súboja o Prezidentský palác idú aj Pavol Hrušovský (nominant KDH a Mosta-Híd), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko, kandidát SMK Gyula Bárdos a podnikateľ a filantrop Andrej Kiska. Ďalej Peter Osuský zo SaS, občiansky kandidát Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov dopĺňajú Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kardiochirurg Viliam Fischer. Pribudnúť by mal aj nominant Komunistickej strany Slovenska.