Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Bugár končí v Aliancii, platforma SMK podľa neho nedodržiava dohody

Na archívnej snímke Béla Bugár. Foto: TASR Jakub Kotian

Šéf platformy Mosta-Híd Konrád Rigó na sociálnej sieti uviedol, že ho odchod Bugára mrzí.

Bratislava 3. mája (TASR) - Bývalý šéf Mosta-Híd Béla Bugár vystupuje z maďarskej mimoparlamentnej strany Aliancia, ktorá vznikla spojením neparlamentných strán Most-Híd, SMK a Spolupatričnosť. Bugár svoj odchod odôvodnil na sociálnej sieti tým, že platforma SMK nedodržiava "ťažko dosiahnuté dohody". Predseda Republikovej rady Aliancie László Sólymos dodal, že zo strany odchádza celá platforma Mosta-Híd pôsobiaca v Šamoríne, pretože sa v meste nepodarilo dohodnúť na kandidátoch do jesenných komunálnych volieb.

Sólymos ozrejmil, že platforma SMK chce v Šamoríne vytlačiť ostatných. "Žiaľ, miestni predstavitelia SMK práve v Šamoríne nepochopili, že ak v Aliancii podnecujú a živia rozpory a nedokážu prijať kompromisy, idú proti sebe," skonštatoval na sociálnej sieti.

"Kvôli napätiu svoj odchod zo strany dnes ohlásila celá platforma Mosta-Híd v Šamoríne na čele s človekom, ktorý bol dlhé desaťročia výraznou osobnosťou maďarskej politiky na Slovensku," dodal Sólymos. Zdôraznil, že predstavitelia Aliancie sa budú musieť dohodnúť vo viac ako 500 obciach, aby šli do jesenných volieb v dobrej kondícii. "Tí, ktorí uprednostňujú svoje záujmy pred záujmami celej komunity, bohužiaľ znižujú šance celej Aliancie," skonštatoval.

Šéf platformy Mosta-Híd Konrád Rigó na sociálnej sieti uviedol, že ho odchod Bugára mrzí. "Stranu Most-Híd sme do Aliancie uviedli spoločne, lebo sme si mysleli, že po roku 2020 nás táto cesta povedie vpred. Ja naďalej verím, že táto cesta je cestou budúcnosti," uzavrel.