Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bugár predsavzatia už nemá, chce pokračovať v plnení vládneho programu

Na archívnej snímke Béla Bugár Foto: TASR/AP

Predseda strany Béla Bugár hovorí napríklad o potrebe riešiť nezamestnanosť v niektorých regiónoch, kde je ešte stále vysoké percento ľudí bez práce.

Bratislava 6. januára (TASR) - Most-Híd bude aj v tomto roku plniť plány z programového vyhlásenia vlády. Predseda strany Béla Bugár hovorí napríklad o potrebe riešiť nezamestnanosť v niektorých regiónoch, kde je ešte stále vysoké percento ľudí bez práce.

„Máme nezamestnanosť okolo 7 %, ale máme regióny, kde je okolo 20 % a aj tak tam ľudí nevieme dostať do práce. Musíme prísť s riešením, ako ich dostať do práce možno aj trochu ďalej od ich domova. Budeme sa snažiť aj o zníženie odvodového zaťaženia. Na Slovensku je veľmi vysoké a dlhodobo to brzdí aj ďalší rozvoj krajiny,“ povedal v rozhovore pre TASR Bugár.

Iné predsavzatia ako plnenie programu si nedáva. „Už si predsavzatia nedávam. Tento rok bude plný výročí. Máme promóciu, v septembri dcérinu svadbu, moju 60-tku, 35. výročie sobáša. Tak aké predsavzatia už si mám dávať? Ale áno, chcem prežiť tento rok v zdraví,“ uzavrel šéf Mosta-Híd, ktorý mal minulý rok problémy s chrbtovou platničkou.