Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Slovensko

VIDEO: BUGÁR: Zrejme vznikne trojkoalícia, budeme chcieť ministra

Na snímke podpredseda Národnej rady SR Béla Bugár (Most-Híd), archívne foto Foto: TASR/Andrej Galica

Most-Híd si bude nárokovať ministerstvo dopravy. Bugár už vie, kým by Romana Brecelyho nahradil. Na dnešnej tlačovej konferencii to však nepovedal.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Vládna štvorkoalícia sa zrejme zmení na trojkoalíciu. Potvrdil to dnes predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Z koalície by tak mala vypadnúť #Sieť, ktorá prišla o päticu poslancov. Tých dnes oficiálne Most-Híd prijal do poslaneckého klubu.

Most-Híd si bude nárokovať ministerstvo dopravy. Bugár už vie, kým by Romana Brecelyho nahradil. Na dnešnej tlačovej konferencii to však nepovedal.

VIDEO: Záznam z Tlačovej konferencie strany Most-Híd



Na otázku, či by ministrom mohol byť štátny tajomník rezortu dopravy Árpád Érsek odpovedal, že o tom ešte nehovorili. "Musí to byť človek, ktorý ovláda to ministerstvo, ale rozhoduje o tom republiková rada. Ja už viem, koho by som navrhol," uviedol Bugár.

Zároveň zdôraznil, že o zmenách v koalícii a vláde rozhoduje koaličná rada. "Bude treba rokovať na koaličnej rade akým spôsobom dôjde k usporiadaniu. Predpokladám, že štvorkoalícia sa zmení na trojkoalíciiu, ale o tom rozhoduje koaličná rada," povedal Bugár.

O nomináciách na ministra prípadne štátnych tajomníkov má rozhodnúť Republiková rada Mosta-Híd v sobotu 20. augusta. "O ďalších veciach ako aj personálnych vás budeme informovať vtedy, keď to budeme mať dorokované," povedal Bugár.

O prijatí Andreja Hrnčiara, Martina Fedora, Kataríny Cséfalvayovej, Igora Janckulíka a Eduarda Adamčíka rozhodlo republikové predsedníctvo aj poslanci Mosta-Híd. "Od tejto chvíle začíname pracovať v klube Most-Híd," poznamenal Hrnčiar.

Bugár potvrdil dnešné stretnutie s premiérom Robertom Ficom. Informoval ho o postupnosti v strane, pokiaľ ide o spomínané zmeny. "Informoval som aj o tom, že máme predsedníctvo, že padne rozhodnutie a po ňom zavolám pánovi premiérovi aj predsedovi národnej rady," poznamenal s tým, že o konaní koaličnej rady rozhodne premiér Fico.