Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bývalá poslankyňa Za ľudí A. Letanovská vstupuje do strany Spolu

Na snímke poslankyňa NR SR Andrea Letanovská. Foto: TASR - Jakub Kotian

V strane Spolu pôsobí aj poslanec NR SR Miroslav Kollár, ktorý tiež odišiel zo strany Za ľudí.

Bratislava 12. mája (TASR) - Bývalá poslankyňa Národnej rady (NR) SR za stranu Za ľudí Andrea Letanovská vstupuje do mimoparlamentnej strany Spolu. Oznámila to na stredajšej tlačovej konferencii. Letanovská oznámila svoj odchod zo Za ľudí v sobotu (8. 5.).

V strane Spolu vidí Letanovská priestor pre víziu lepšie fungujúceho zdravotníctva zameraného na pacienta. Chce byť súčasťou rozumnej a odbornej alternatívy voči chaosu, ktorý tu podľa nej vládol za posledný rok, ale aj alternatívy voči predchádzajúcim vládam. Upozornila na nízku dôveru občanov. "Predstavy o vláde slušných a kompetentných ľudí, ktorí si dokážu nielen získať, ale aj udržať dôveru voličov, sa nenaplnili," pripomenula Letanovská. Predseda strany Spolu Juraj Hipš povedal, že Letanovskej konštruktívna kritika vo vládnej koalícii nenašla podporu.

Letanovská pôsobí ako lekárka. O poslanecký mandát prišla po tom, ako sa do NR SR vrátil Vladimír Ledecký, ktorý odišiel z funkcie štátneho tajomníka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

Letanovská pri svojom odchode zo Za ľudí uviedla, že strana nenaplnila potenciál na to, aby bola reprezentantom slušnosti, odbornosti a kultivovanej politiky. Nepáči sa jej ani to, ako stranu vedie predsedníčka Veronika Remišová.

V strane Spolu pôsobí aj poslanec NR SR Miroslav Kollár, ktorý tiež odišiel zo strany Za ľudí.