Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bývalí policajti Marián Z. a Milan M. zostávajú vo väzbe

Ilustračná foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Okrem iných je v prípade obvinený aj bývalý policajný prezident Tibor G., ako aj ďalší vysokopostavení policajní exfunkcionári.

Bratislava 27. augusta (TASR) – Bývalí policajní funkcionári Marián Z. a Milan M., obvinení v kauze Očistec, zostávajú vo väzbe. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR, keď na podklade sťažnosti prokurátora zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorým boli obvinení prepustení z väzby na slobodu. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

„Senát 2T Najvyššieho súdu na podklade sťažnosti prokurátora zrušil uznesenie ŠTS zo 6. augusta, ktorým boli obvinení Marián Z. a Milan M. prepustení z väzby na slobodu, a sám rozhodol tak, že oboch obvinených ponechal v kolúznej a preventívnej väzbe," spresnila hovorkyňa. Dodala, že senát väzbu nenahradil žiadnymi inými inštitútmi.

Obaja boli zadržaní a obvinení v rámci minuloročnej policajnej akcie Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie. Okrem iných je v prípade obvinený aj bývalý policajný prezident Tibor G., ako aj ďalší vysokopostavení policajní exfunkcionári.