Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Bývalí slovenskí diplomati vyzývajú politikov na zodpovednosť

Na archívnej snímke bývalý politik Milan Kňažko. Foto: TASR/Marko Erd

Vo výzve na zodpovednosť preto apelujú na všetkých politických lídrov, aby sa správali ako štátnici a nehazardovali s dobrým menom Slovenska.

Bratislava 21. marca (TASR) - Bolo by neodpustiteľnou chybou, ak by spory vo vládnucej koalícii negatívne zasiahli do zahraničnopolitických vzťahov Slovenska. Upozornili na to traja bývalí ministri zahraničných vecí — Milan Kňažko, Pavol Demeš a Eduard Kukan.

Vo výzve na zodpovednosť preto apelujú na všetkých politických lídrov, aby sa správali ako štátnici a nehazardovali s dobrým menom Slovenska. Rovnako vyzývajú súčasného šéfa slovenskej diplomacie Ivana Korčoka (nominant SaS), aby ako nestraník zotrval vo svojej funkcii.

"Zahraničná politika Slovenska si vyžaduje stabilitu, predvídateľnosť a jej kontinuita nesmie byť prerušovaná malichernými politickými šarvátkami," uviedli niekdajší šéfovia diplomacie. Zároveň vyjadrili želanie, aby sa v čo najkratšom čase našlo politické riešenie, ktoré bude rešpektovať dôveru voličov a povedie k naplneniu vládneho programu.