Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu U. opätovne obvinili z korupcie

Na snímke policajná eskorta priváža obžalovanú bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu SR Jarmilu U. na pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 31. októbra 2020. Foto: TASR - Pavol Zachar

Predchádzajúce trestné stíhanie za tento prečin zrušil generálny prokurátor po podaní sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia.

Bratislava 17. marca (TASR) - Bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmilu U. opätovne obvinili z korupcie. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) opätovne vzniesol obvinenie Jarmile U., bývalej sudkyni Najvyššieho súdu SR, za prečin podplácania," priblížila hovorkyňa. Predchádzajúce trestné stíhanie za tento prečin zrušil generálny prokurátor po podaní sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia.

Jarmila U. podala sťažnosť aj proti tomuto obvineniu. "Uznesenie o vznesení obvinenia považuje za nezákonné. Rovnako ako bolo vytknuté v rozhodnutí o predošlej sťažnosti, nebolo vykonané žiadne dokazovanie, ktoré by preukazovalo to, čo sa jej kladie za vinu," uviedol pre TASR obhajca obvinenej Peter Erdős. Tvrdí, že obvinenie je postavené na výpovedi jednej osoby.

Podpredsedníčku NS SR Jarmilu U. obvinili z viacerých skutkov po zadržaní Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) v roku 2020 v rámci akcie Víchrica.