Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Čaputová prijala poverovacie listiny od veľvyslanca Ruskej federácie

Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo veľvyslanec Ruskej federácie v Slovenskej republike Igor Borisovič Bratčikov počas odovzdávania poverovacích listín 26. novembra 2020 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

S veľvyslancom sa rozprávali aj o situácii na Slovensku a v Rusku. Osobitne sa venovali boju s pandémiou ochorenia COVID-19.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok prijala poverovacie listiny od nového veľvyslanca Ruskej federácie na Slovensku Igora Bratčikova. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Zhodli sme sa, že je dôležité, aby sme v našich vzťahoch hľadali a rozvíjali to, čo nás spája a s rešpektom pristupovali k tomu, na čo nemáme rovnaké názory, aj vzhľadom na to, že sme členom Európskej únie a Severoatlantickej aliancie," uviedla Čaputová.

S veľvyslancom sa rozprávali aj o situácii na Slovensku a v Rusku. Osobitne sa venovali boju s pandémiou ochorenia COVID-19. "V neľahkej situácii pre obe naše krajiny sa musíme oprieť aj o nádej, že sa táto situácia čoskoro skončí a budeme sa môcť vrátiť k bežnému životu," skonštatovala.