Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Čaputová: Zariadeniam sociálnych služieb patrí vďaka a uznanie

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR Martin Baumann

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok navštívila Domov seniorov Archa v Bratislave.

Bratislava 22. júna (TASR) - Vedeniu i personálu vo všetkých zariadeniach sociálnych služieb na Slovensku patrí obrovská vďaka a uznanie. Skonštatovala to prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá v utorok navštívila Domov seniorov Archa v Bratislave. Hlava štátu o tom informuje na sociálnej sieti.

"Zariadenie prešlo počas druhej vlny pandémie aj mesačnou karanténou, ktorá bola nesmiernou skúškou obetavosti personálu. V súčasnosti je už väčšina starkých zaočkovaných a v súlade s uvoľňovaním opatrení sa môžu konečne tešiť z návštev svojich blízkych," podotkla Čaputová. Zverili sa jej, že dlhá izolácia od rodiny a priateľov sa negatívne podpísala pod ich fyzickú i psychickú kondíciu a veľmi dúfajú, že sa to už nebude opakovať.

Na stretnutí s klientmi sa hlava štátu podľa vlastných vyjadrení rozprávala s bývalým prednostom pôrodnice, ktorý pomohol na svet tisíckam detí, so stavebným inžinierom, železničiarom, ktorý precestoval mnoho krajín, s fyzičkou, ktorá celý život prednášala, s učiteľkou i zameriavačkou optiky vo vojenskej technike či bývalou turistickou sprievodkyňou, ktorá sa v októbri dožije 100 rokov. "Napriek vysokému veku a zdravotným problémom si držia duševnú a intelektuálnu sviežosť, lúštia krížovky, majú rehabilitáciu i ručné práce, čítajú a niektorí dokonca prispievajú do časopisu, ktorý si Archa vydáva," poznamenala Čaputová.