Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Čaputová bude úradovať v Košiciach, prijme tam aj nemeckého prezidenta

Na archívnej snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier . Foto: TASR - Martin Baumann

Prezidentka navštívi aj Štátne divadlo v Košiciach, kde si pozrie predstavenie Milada venované pamiatke civilných obetí ruskej agresie na Ukrajine.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová bude od pondelka (25. 4.) úradovať v Košiciach a prijme tam i nemeckého prezidenta. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

"V stredu pricestuje do Košíc na pozvanie prezidentky nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier," uviedol Strižinec.

Podľa jeho slov má Čaputová naplánované stretnutia s občanmi a navštívi aj U. S. Steel Košice a mesto Prešov. "Počas týždňa sa stretne so zástupcami samosprávy košického a prešovského regiónu a bude sa zaujímať najmä o sociálnu a ekonomickú situáciu," povedal hovorca.

Prezidentka navštívi aj Štátne divadlo v Košiciach, kde si pozrie predstavenie Milada venované pamiatke civilných obetí ruskej agresie na Ukrajine. "V košickej Tabačke sa počas týždňa uskutoční ďalšia zo série diskusií Návrat k ľudskosti s osobnosťami regiónu," dodal hovorca.