Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Čaputová:Incident v Poľsku opätovne ukázal solidaritu medzi spojencami

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR/AP

Raketa zasiahla poľnohospodársky objekt v poľskej obci Przewodów, ktorá leží len asi šesť kilometrov od ukrajinských hraníc, v utorok popoludní.

Praha 16. novembra (TASR) - Incident, pri ktorom v utorok večer dopadla na územie Poľska raketa, ukázal solidaritu a dobré vzťahy medzi spojencami v rámci Severoatlantickej aliancie. Povedala to v stredu slovenská prezidentka Zuzana Čaputová počas návštevy Prahy, informuje spravodajkyňa TASR.

"Predovšetkým je dôležitou informáciou, že nešlo o úmyselný útok zo strany Ruska na Poľsko. Išlo o náhodnú udalosť s tým, že bola spôsobená z ukrajinskej strany, ktorá sa bráni ruskej agresivite a stupňujúcemu sa bombardovaniu," povedala Čaputová s tým, že utorňajšie bombardovanie ukrajinského územia Ruskom bolo bezprecedentné.



Podľa prezidentky preto nie je potrebné prijímať rýchle a mimoriadne opatrenia. "Zároveň tento incident opätovne ukázal solidaritu a dobré vzťahy medzi spojencami v rámci Severoatlantickej aliancie, ktoré prispievajú napokon aj k nášmu bezpečiu," dodala Čaputová.

Raketa zasiahla poľnohospodársky objekt v poľskej obci Przewodów, ktorá leží len asi šesť kilometrov od ukrajinských hraníc, v utorok popoludní. Poľský prezident Andrzej Duda uviedol, že išlo zrejme o nehodu, a nie zámerný útok. Je pritom pravdepodobné, že išlo o raketu ruskej výroby, ktorú vypálila ukrajinská protivzdušná obrana v reakcii na utorkové rozsiahle ruské raketové útoky.






(spravodajkyňa Barbora Vizváryová)