Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Čaputová poslala sústrastné telegramy k záplavám v Nemecku a Belgicku

Na archívnej snímke Zuzana Čaputová Foto: TASR – Martin Baumann

Záchranárom zároveň zaželala veľa energie a občanom postihnutých oblastí čo možno najskorší návrat ku každodennému pokojnému životu.

Bratislava 16. júla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová poslala sústrastné telegramy belgickému kráľovi Filipovi a federálnemu prezidentovi Nemeckej spolkovej republiky Frankovi-Walterovi Steinmeierovi v súvislosti s ničivými záplavami. TASR o tom informoval Lukáš Laczko z odboru komunikácie z kancelárie prezidentky.

"Dovoľte mi v mene občanov Slovenskej republiky, ale aj osobne v mojom vlastnom mene vyjadriť hlbokú a úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a známym obetí tejto tragickej živelnej pohromy," uviedla v telegramoch. Záchranárom zároveň zaželala veľa energie a občanom postihnutých oblastí čo možno najskorší návrat ku každodennému pokojnému životu.

Počet obetí ničivých záplav v Nemecku stúpol na najmenej 103. Len v spolkovej krajine Porýnie-Falcko zaznamenali už 60 mŕtvych. Záplavy vo východnej časti Belgicka si vyžiadali najmenej 18 obetí na životoch, zatiaľ čo 19 osôb je nezvestných. V piatok o tom informovali tlačové agentúry DPA, AP a AFP.