Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Čaputová považuje rozhodovanie o stíhačkách v parlamente za dobrý krok

Na snímke rozlúčka so stíhačkami MIG-29 na 11. ročníku Medzinárodných leteckých dní SIAF v priestoroch Leteckej základne Malacky-Kuchyňa v sobotu 27. augusta 2022. Foto: TASR Jaroslav Novák

O poskytnutí stíhacích lietadiel MiG-29 Ukrajine by mala podľa vyjadrení dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) rozhodovať uznesením Národná rada SR.

Hurbanovo 1. marca (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová považuje rozhodovanie o poskytnutí stíhačiek MiG-29 Ukrajine v parlamente za dobrý krok.

"Je to jedna z možností, pretože sme v situácii, keď parlament odobral legitimitu vláde, pretože jej vyslovil nedôveru a vláda sa rozhodla v tejto situácii požiadať parlament o vyjadrenie názoru, ktorý by v podstate túto legitimitu v istom zmysle nahradil," uviedla Čaputová.

O poskytnutí stíhacích lietadiel MiG-29 Ukrajine by mala podľa vyjadrení dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) rozhodovať uznesením Národná rada SR. Vláda má o téme rokovať až po schválení v parlamente.