Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Čaputová prijala dobrovoľníkov z Ukrajiny a poďakovala za ich pomoc

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (uprostred) prijala ukrajinských dobrovoľníkov v Prezidentskom paláci v Bratislave 15. marca 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prezidentka dobrovoľníkom popriala, aby bola Ukrajina čo najskôr bezpečná tak, aby sa mohli vrátiť za svojimi blízkymi.

Bratislava 15. marca (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok privítala v Prezidentskom paláci ukrajinských dobrovoľníkov žijúcich na Slovensku, ktorí v súčasnej situácii pomáhajú svojim krajanom. "Skláňam sa pred vašou statočnosťou, pred vaším nasadením, ako sa skláňam aj pred pomocou každého jedného občana na Slovensku, ktorý v tejto situácii pomáha," vyhlásila hlava štátu počas príhovoru.

Vyzdvihla zásluhy všetkých, občanov SR aj ukrajinských dobrovoľníkov, ktorí sa podieľajú na pomoci v súvislosti s dianím na Ukrajine.

"Na Slovensku žije stále menej ľudí, ktorí si pamätajú druhú svetovú vojnu, pre vás je to konkrétna životná skúsenosť ohrozenia života vášho alebo vašich blízkych, strata domova a strata živobytia. O to vzácnejšie je, že ste našli v sebe silu pomáhať. Pomáhate s humanitárnou pomocou ľuďom, ktorí ostali bojovať na Ukrajine, pomáhate na hraniciach s tlmočením a so zabezpečovaním domovov tu na Slovensku," skonštatovala prezidentka.

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (uprostred vľavo) prijala ukrajinských dobrovoľníkov v Prezidentskom paláci v Bratislave 15. marca 2022.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Zároveň im popriala, aby bola Ukrajina čo najskôr bezpečná tak, aby sa mohli vrátiť za svojimi blízkymi. "Dovoľte mi, aby som vám zapriala, aby Ukrajina, vaša vlasť, bola čo najskôr mierová a bezpečná, aby navždy zostala nezávislá, samostatná a zvrchovaná," dodala.