Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Čaputová: Púť v Šaštíne sa nesie v duchu spomienok na návštevu pápeža

Na snímke v prvom rade sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová, predseda NRSR Boris Kollár (Sme rodina) a premiér SR Eduard Heger (OĽaNO) počas slávnostnej omše vrámci národnej púte k Sedembolestnej Panne Márii, patrónke Slovenska v meste Šaštín-Stráže 15. septembra 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Každodenne sme podľa prezidentky konfrontovaní s trápením a starosťami našich blízkych, no je povzbudivým signálom, že im dokážeme aj aktívne pomáhať.

Bratislava/Šaštín 15. septembra (TASR) - Tohtoročná Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne je výnimočná v tom, že sa nesie v duchu spomienok na vlaňajšiu návštevu Svätého Otca Františka na Slovensku. Uviedla to na sociálnej sieti prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá sa počas štvrtka zúčastnila na svätej omši.

"Posolstvo, ktoré nám práve na tomto mieste sprostredkoval, je stále aktuálne a živé," povedala hlava štátu. Pripomenula, že v Šaštíne vyslovil pápež František aj tieto slová: "Viera, ktorá nie je abstraktná, ale pobáda nás vcítiť sa a byť solidárnymi s núdznymi, táto viera podľa Božieho štýlu, pokorne a bez rozruchu, odstraňuje bolesť sveta a zavlažuje spásou."

Každodenne sme podľa prezidentky konfrontovaní s trápením a starosťami našich blízkych, no je povzbudivým signálom, že im dokážeme aj aktívne pomáhať. "Že láska k blížnemu i súcit, o ktorom hovorí František, nadobúdajú formu konkrétnych postojov a skutkov," uviedla.

"Dôležité je, aby sme v lepších i horších časoch ostali súdržní. A hoci sa líšime v názoroch či vo vierovyznaní, aby nás spájala viera v spoločné dobro," povedala Čaputová. Zároveň verí, že sviatok Sedembolestnej Panny Márie je príležitosťou precítiť túto vzájomnú blízkosť.