Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Čaputová rokovala v Berlíne s Steinmeierom aj o výzvach pre demokraciu

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (vľavo) a nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier pózujú počas stretnutia v Berlíne v utorok 24. januára 2023. Foto: TASR/DPA

Čaputová prijala aj Steinmeierovo pozvanie na diskusiu o tom, ako môžu demokracie čeliť súčasným výzvam, napríklad polarizácii či strate dôvery v inštitúcie.

Berlín 24. januára (TASR) — Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok rokovala v Berlíne s nemeckým prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom. Témou rozhovorov boli vzájomné vzťahy krajín, spolupráca v kontexte 30. výročia nadviazania vzájomných diplomatických vzťahov, ako aj aktuálne otázky.

Čaputová prijala aj Steinmeierovo pozvanie na diskusiu o tom, ako môžu demokracie čeliť súčasným výzvam, napríklad polarizácii či strate dôvery v inštitúcie. Spolu s hlavami oboch štátov diskutovali na zámku Bellevue, v sídle nemeckého prezidenta, aj viacerí novinári, intelektuáli a odborníci zo Slovenska a Nemecka.

Prezidenti oboch krajín rokovali spoločne druhýkrát od znovuzvolenia Steinmeiera do funkcie vo februári 2022. Naposledy sa stretli v apríli minulého roka v Košiciach.




(osobitná spravodajkyňa TASR Katarína Bačová)