Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Čaputová sa na MDŽ stretne s političkami i predstaviteľkami mimovládok

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Martin Baumann

Diskutovať budú o riešení zhoršujúcej sa sociálnej a ekonomickej situácie a jej konkrétnych dosahoch na život žien na Slovensku.

Bratislava 7. marca (TASR) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa pri príležitosti Medzinárodného dňa žien (MDŽ) stretne s predstaviteľkami politických strán, profesijných a mimovládnych organizácií. V utorok (8. 3.) organizuje okrúhly stôl. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

Diskutovať budú o riešení zhoršujúcej sa sociálnej a ekonomickej situácie a jej konkrétnych dosahoch na život žien na Slovensku, ale aj o potrebe pomoci ženám, ktoré v súčasnosti utekajú pred vojnou na Ukrajine.

Na stretnutí sa majú zúčastniť poslankyne Národnej rady (NR) SR a predstaviteľky politických strán Anna Zemanová, Jana Žitňanská, Martina Brisudová, Petra Krištúfková a Zuzana Dolinková, viceprezidentka Konfederácie odborových zväzov Monika Uhlerová, Eva Marková z občianskeho združenia Jeden rodič, Anna Shvachka z občianskeho združenia Sme spolu, Zuzana Števulová z Ligy za ľudské práva a Beáta Berkyová z Únie rómskych materských centier.