Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Čaputová sa na Ukrajine stretla s generálnym prokurátorom Kostinom

Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo generálny prokurátor Ukrajiny Andrij Kostin 29. apríla 2023 v Kyjeve. Foto: TASR - Martin Baumann

Prezidentka v piatok navštívila i centrum pre týrané a zneužívané ženy.

Kyjev 29. apríla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v sobotu v rámci svojej návštevy Ukrajiny stretla s ukrajinským generálnym prokurátorom Andrijom Kostinom a od predstaviteliek ukrajinského verejného sektora si prevzala ocenenia, informuje TASR.

Čaputová na svojich účtoch na Facebooku a Instagrame okrem fotografie s generálnym prokurátorom Kostinom zverejnila aj video, na ktorom jej ukrajinské dievčatko ďakuje a odovzdáva ocenenia za pomoc Ukrajincom a Ukrajinkám.

"Vážená pani prezidentka, ďakujeme vám za podporu a pomoc a chceme odovzdať čo najsrdečnejšie pozdravy vašim dcéram," povedalo dievčatko, ktoré prezidentku následne objalo.

Čaputová a český prezident Petr Pavel pricestovali na Ukrajinu v piatok. Spoločne navštívili ukrajinské mesto Boroďanka, ktoré na začiatku invázie zničili ruské jednotky; popoludní absolvovali stretnutie s prezidentom Zelenským a predsedom Najvyššej rady Ukrajiny Ruslanom Stefančukom.

Prezidentka v piatok navštívila i centrum pre týrané a zneužívané ženy. Český prezident Pavel zase v meste Buča položil kvety na miesto, kde bol po stiahnutí ruských inváznych síl nájdený masový hrob.

V piatok v podvečerných hodinách sa obe hlavy štátu museli pre letecký poplach v Kyjeve uchýliť do krytu.