Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Čaputová: Slovenská spoločnosť môže Holandsku dodať zálohový systém

Na snímke holandský kráľ Viliam-Alexander počas prezentácie zálohovacieho systému PET fliaš a plechoviek v Bratislave 8. marca 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Holandsko ho plánuje zaviesť v tomto roku a slovenská spoločnosť by mohla byť dodávateľom riešenia.

Bratislava 9. marca (TASR) - Slovensko je pre Holandsko inšpiráciou v oblasti zálohovania PET fliaš a plechoviek. Holandsko ho plánuje zaviesť v tomto roku a slovenská spoločnosť by mohla byť dodávateľom riešenia. Na sociálnej sieti o tom informovala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Hlava štátu predstavila zálohovanie holandskému kráľovskému páru, ktorý je v týchto dňoch na návšteve Slovenska, v stredu (8. 3.) v Bratislave. Tvrdí, že ide o jeden z najinovatívnejších systémov zálohovania PET fliaš a plechoviek v Európskej únii, vybavený inovatívnou softvérovou technológiou. Slovensko je podľa Čaputovej stredoeurópskym lídrom v oblasti zálohovania.

"Výborná správa je, že po dnešnej prezentácii zástupcovia holandskej podnikateľskej delegácie prejavili záujem o slovenské riešenie systému zálohovania," uviedla prezidentka.
Na snímke holandská kráľovná Maxima počas prezentácie zálohovacieho systému PET fliaš a plechoviek v Bratislave 8. marca 2023.
Foto: TASR - Jaroslav Novák

Návšteva holandského kráľovského páru potrvá do štvrtka. Ide o prvú kráľovskú návštevu na Slovensku takmer po 13 rokoch.