Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Čaputová: Slovensko a Izrael majú výborné vzťahy,chceme ich prehlbovať

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a izraelský minister zahraničných vecí Jair Lapid počas prijatia v Prezidentskom paláci 14. marca 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Izrael si podľa prezidentky váži podporu, ktorú Slovensko preukazuje utečencom.

Bratislava 14. marca (TASR) - Slovensko a Izrael majú výborné vzťahy, ktoré chceme ešte viac prehlbovať. Zhodli sa na tom prezidentka SR Zuzana Čaputová s izraelským ministrom zahraničných vecí Yairom Lapidom. V pondelok diskutovali aj o situácii na Ukrajine. Hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti.

"Rozprávali sme sa aj o konflikte, ktorý prebieha na Ukrajine. Obaja odsudzujeme ruskú inváziu, pre ktorú neexistuje žiadne ospravedlnenie," uviedla prezidentka. Podotkla, že vojna má vždy priamy dosah na životy miliónov ľudí, a to priamo na Ukrajine, ale aj u nás.

Izrael si podľa prezidentky váži podporu, ktorú Slovensko preukazuje utečencom. "Spoločne tiež podporujeme všetko úsilie, ktoré smeruje k diplomatickému riešeniu konfliktu, a ktoré prinesie mier pre suverénnu Ukrajinu," doplnila hlava štátu.