Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prezidentka zaželala pracovníkom školstva uznanie štátu i spoločnosti

Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová počas otvorenia nového školského roka 2022/2023 na Spojenej škole Mokrohájskej 5. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Veľa úspechov popriala aj žiakom.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová otvorila nový školský rok na Spojenej škole Mokrohájska v Bratislave. Učiteľom i nepedagogickým pracovníkom v školstve zaželala spokojnejší rok, dôstojné podmienky primerané dôležitosti ich profesie a uznanie zo strany štátu a spoločnosti. Veľa úspechov popriala aj žiakom.

S riaditeľom školy Ivanom Ištokom hovorila aj o tom, ako sa mu darí zabezpečiť pedagogických pracovníkov na tento školský rok. "Nie je to jednoduché, obzvlášť v podmienkach Bratislavy, ktorá má väčšie náklady na život a na bývanie. Preto dlhodobo hovorím, že treba podporovať ľudí, ktorí majú finančné problémy, a sektory, ktoré sú kľúčové pre rozvoj Slovenska, a tým je určite školstvo," skonštatovala Čaputová.

Prijaté zvyšovanie platov učiteľov je podľa prezidentky dobrý krok. Apeluje však na prijatie takých stimulov, ktoré motivujú ľudí v školstve nielen zostať, ale tiež pomôžu prijímať aj nových.

Prezidentka zároveň vyzdvihla, akým spôsobom škola na Mokrohájskej ulici integruje zdravotné znevýhodnené a zdravé deti. "Je to škola, ktorá vychováva a vzdeláva úspešných absolventov v mnohých profesiách, okrem iného aj v reprezentačnom športe," poukázala.