Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Čaputová zaželala všetko najlepšie Schusterovi, obdivuje jeho vitalitu

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prijatia bývalého prezidenta SR Rudolfa Schustera. Foto: TASR František Iván

Rudolf Schuster bol druhým prezidentom Slovenskej republiky a zároveň prvým, ktorého si zvolili občania v priamej voľbe.

Bratislava 4. januára (TASR) - Energia a vitalita Rudolfa Schustera je obdivuhodná a stále inšpirujúca. V blahoželaní bývalému prezidentovi, ktorý vo štvrtok oslavuje 90. narodeniny, to zdôraznila súčasná hlava štátu Zuzana Čaputová.



"Prajem mu z celého srdca najmä pevné zdravie, veľa lásky od najbližších a ešte veľa dobrodružných cestovateľských zážitkov. Všetko najlepšie, pán prezident Schuster," napísala Čaputová na sociálnej sieti.

Rudolf Schuster bol druhým prezidentom Slovenskej republiky a zároveň prvým, ktorého si zvolili občania v priamej voľbe. Inaugurovaný bol 15. júna 1999 a päťročné funkčné obdobie ukončil 15. júna 2004. Pôsobil tiež ako primátor Košíc, počas Nežnej revolúcie v roku 1989 sa stal prvým ponovembrovým predsedom slovenského parlamentu.

Rodák z Medzeva sa vo štvrtok dožíva 90 rokov.